Lumea judecă după aparențe

Sincer, nu ştiu dacă acesta e un articol sau doar un mesaj pentru cei close-minded, sperând că vor înțelege şi cu timpul își vor deschide ochii. 
 Lumea în care trăim ne disecă sufletele, la propriu. Chiar dacă nu pare, iar noi ne prefacem că suntem 'bine' în urma unor jigniri sau în urma unui scandal, lucrurile astea rănesc. Probabil că ai simțit-o pe pielea ta dacă ai continuat să citeşti tot. Dacă e aşa, îmi pare rău, dacă nu ți s-a întâmplat, înseamnă că oamenii din jurul tău ştiu să te vorbească în dos cu licență, două facultăți şi un masterat. 
 Cyberbullying-ul, sau persoanele alea care jignesc pe internet, că în realitate le e frică (nu tutror). Ai pus o poză în care îți arătai formele? Sau aveai o rochie până la coapse? Îmi pare rău să te anunț, dar lumea o să îți critice până şi filtrul pozei, să nu mai spun că vei fi supranumită "femeie uşoară" sau alte apelative. Aici nu mai contează dacă ești deșteaptă sau nu, pui o poză în care arăți bine şi se vor forma două tabere: una în care vei fi apreciată şi cealaltă în care vei fi jignită şi înjurată, dar totuşi apreciată măcar pentru "forme". Dacă vei fi machiată, îți vor sugera probabil o găleată de lavabilă, că de', aşa e la modă acum. 
 Mai există şi a doua categorie de poze, alea în care ești îmbrăcată calumea, vei strârni comentarii care mai de care cu "Nu are forme." sau "Are un corp urât.", dacă lipsește machiajul, clar naturalețea ta va fi considerată "urâtă". Și aici se vor forma aceleaşi două tabere, stai liniştită. 
 Trecând peste Cyberbullying, revenim la viața de zi cu zi şi la oamenii ăia care şuşotesc pe la spatele tău. Te vor critica după înălțime, la fel cum au făcut-o şi cu mine, după tot ce ești tu, la exterior. Foarte rar găsești persoane cărora să le placă ceva la tine, referindu-mă la alea care te urăsc pe la spate şi în față te pupă, mi-e jenă de ele, le-aş da răceala.
 Vezi tu, femeile sunt cele mai criticate de lume. Doar pentru exteriorul lor. Observ că pe zi ce trece, mentalitatea, sufletul şi caracterul e rar întâlnit. Oamenii s-au obișnuit de frică să nu-l mai arate, se ascund supă stereotipuri diferite, numindu-le "orgolii" sau "nu vreau să fiu rănit". Vezi tu, toate astea se leagă fie că vrei sau nu. Toți suntem criticați, nimeni nu mai e egal aici. Tu mă critici pe mine, crezând că ești cel mai bun, altul te critică pe tinecrezând opusul. 
 Trăim într-o lume nasoală la nivel mental, close-minded. Critică tot ce mişcă. Suntem în 2018 şi lumea tot trăieşte cu impresiile comunismului. Schimbați-vă părerea. Uitați-vă în oglindă înainte de a judeca pe x după o postare pe faceboook sau instagram. Caracterul şi sufletul mai contează? 

Dacă ai trecut printr-o experiență de genul, nu ezita şi scrie-mi: inablackmind@gmail.com 


                              liebe

Comments

Popular posts from this blog

Singuri, dar împreună

Ai rămas

Renunță la cei ce au renunțat la tine