Meriți să fii fericită, femeie!

 Ia-ți inima în dinți şi dă-te jos din patul leoarcă de lacrimi şi rece în care ți-ai petrecut ultimele zile de tristețe pe care le-ai avut. Îmbracă-te şi pune-ți de o cafea, doar pentru tine, lasă-l pe el că poate are cine să i-o facă. De azi tu contezi, nu el, nu cine e lângă el şi-l încălzește.
  Bea-ți cafeaua şi citește o carte, fă o prăjitură, creează-ți amintiri cu aparatul foto, sună o prietenă şi ieşi în oraş. Machiază-te, aplică-ți un ruj roşu şi poartă rochia care îți avantajează corpul frumos. Ești frumoasă deşi tu nu îți dai seama şi îți plângi de milă. Habar n-ai cât de frumoasă poți fi în ochii unui necunoscut, cât de invidiată în ochii celor ce nu te suportă.
  Să ştii de la mine că fericirea nu vine atunci când vrei, de fapt, nu de mult mi-am dat seama că fericirea nu vine niciodată. De ce? Pentru că ea nici nu pleacă. Fericirea este în noi, face parte din noi. Dar noi suntem orbi şi o căutăm în alte persoane egoiste care nu vor s-o împartă la doi. Ne macină acest fapt şi sfârșim prin a rămâne cu ochii goi şi inima cioburi. Fericirea nu e absentă, tu nu ştii s-o cauți în tine, nu ştii sub ce formă apare şi ai uitat cum se simte din cauza lui. Pentru că tu credeai că fericirea vine o dată cu el şi pleacă tot cu el, iar tu rămâi goală pe o parte de pat rece.
  Meriți să fii fericită, femeie! Pentru că ești tânără, ești frumoasă, ești deșteaptă, ești tu, iar tu contezi. Sunt mii de oameni triști pe lume, nu alege să fii unul dintre ei. O persoană fericită îi va face mereu fericiți pe cei din jurul său. Şi dacă nu asta te face mândră de tine, ce altceva ar putea? Nu găsesc o satisfacție mai mare decât atunci când ajut oamenii, când îi ajut să își găsească fericirea de mult pierdută, când le șterg lacrimile. Meriți tot ce un bărbat nu îți poate oferi niciodată, meriți luna de pe cer, mările, munții, nirvana şi toată iubirea pe care mulți oameni nu ştiu cum s-o manifeste.
  Uită-i pe cei care te-au uitat, poți trece peste ei la fel cum ei au facut-o, acum mult timp. Ajută, mulțumește, fi puternică şi dă-ți voie să iubeşti şi pentru a mia oară. Dar întâi fi fericită şi iartă-te.
Azi e prima zi din restul vieții tale, n-o irosi plângând după oameni care te-au rănit.

Comments

Popular posts from this blog

Ai rămas

Renunță la cei ce au renunțat la tine

Singuri, dar împreună