De ce prefer o relaţie serioasă

  În general, o relaţie implică doi oameni de acelaşi sex sau de sex opus și un amalgam de sentimente printre care iubire, încredere, loialitate și reciprocitate. 
  Iubirea este cel mai pur sentiment, cel care stă tot timpul la baza unei relaţii, cea care uneşte doi oameni și îi apropie din ce în ce mai mult, ast-fel creând o relaţie.
  Încrederea este la fel de importantă ca și loialitatea. Încrederea e atunci când eşti sigur/ă că partenerul tău de viață nu va încerca să se îndepărteze sau să înșele, ești sigur/ă pe acţiunile sale.
  Loialitatea e procesul "Te iubesc doar pe tine și nu îmi voi pune sentimentele în altă persoană. Îţi sunt loial și nu te mint sau nu caut scuze pentru greşelile mele." .
  Reciprocitatea e tot ce ţine relaţia, pentru că sentimentele voastre sunt reciproce, se adună și nu se împart la doi pentru că voi doi sunteţi unul și acelasi,  ying & yang.
  Te-ai gândit vreodată de câte ori ai trecut pe lângă "jumătatea ta", gândindu-te la cu totul altcineva sau crezând că deja ți-ai găsit persoana cu care o să îţi petreci tinereţea şi bătrâneţea?
  La început, în mitul androginului, oamenii arătau ca doi oameni lipiți spate în spate: două femei, doi bărbați sau un bărbat și o femeie. Aceștia dețineau o putere foarte mare, puteau face aproape tot ce gândeau. Zeii se temeau de puterea aproape infinită a androginilor și pentru a nu mai reprezenta o posibilă amenințare, îi despart. Separați însă, părțile nu mai fac nimic. Pe pământ domnește o letargie completă. Tot mai mulți mor de tristețe și dor.
  Eros, a fost creat să semene sentimente peste tot în lume, de asta noi, oamenii, suntem blestemaţi să ne căutăm jumătatea o viaţă întreagă și fie o găsim, fie o pierdem pe vecie.

  Și totuși, de ce prefer o relaţie serioasă şi nu una deschisă chit că sunt adolescentă?

  O relaţie deschisă e genul acela de relaţie cu beneficii (sau cel puţin aşa o văd eu)  în care ambii parteneri au dreptul de a se întâlni cu alte persoane şi implicând şi relaţii fizice, afecţiune sau contacte. Gelozia și loialitatea nu sunt niciodată prezente, iar sentimentul care domină este cel de libertate.
  O relaţie serioasă are crize de gelozie controlate, posesivitatea poate fi inexistentă în unele relaţii pentru că nu toți gândesc la fel și nu toţi sunt la modul "Tu-mi aparţii mie, nu ai voie să iesi afară fără mine sau să îţi găseşti pe altcineva. " . O relaţie serioasă are și ea libertatea sa, deşi este moderată sau rară. În plus, o relaţie serioasă are şi lungă durată şi poate ajunge la căsătorie şi chiar familie. Monotonia nu va fi prezentă atât timp cât nu te descoperi și nu îţi descoperi partenerul din prima lună și totul încă este un mister.
  Vreau să fim acel cuplu despre care va întreba lumea cum de am ajuns să avem atât timp de când clădim o relaţie iar relaţia noastră este una stabilă.
 

Comments

Popular posts from this blog

Singuri, dar împreună

Ai rămas

Renunță la cei ce au renunțat la tine