Popularitate | Penibilitate*

Mi se pare din ce în ce mai cinic şi penibil la ce pot ajunge unii oameni pentru atenţia unor persoane, mai exact: popularitate.
Ca să atragi atenţia "publicului" trebuie să faci ceva nebunesc, ceva ieşit din comun. Dar atunci când acel lucru prin care vei vrea să devii "popular" va fi să decurgi la violenţă, omule, eşti un nimic. A te lua de un om care din punct de vedere fizic este mai mic decât tine, arată cât de slab eşti, tu cât şi acele pungi de "mușchi". (P. S. Tine-le mai bine în frigider.)
Vei crede că lumea te va aplauda şi vei fi venerat cât şi încoronat. Mare îţi va fi mirarea când doar karma va fi de parte ta.
Ce e popularitatea până la urmă?
Dacă o să cauţi pe google îţi va scrie "Apreciere populară înaltă pentru calități deosebite; reputație; renume; faimă; slavă. " şi nu te vei regăsi niciunde. Calităţi deosebite? De unde! De reputaţie să nu mai spun! 
  Învaţă cum să te comporţi într-o societate, fi bun, fi om. Nu ieşi în evidenţă prin violenţă sau jignind pe cineva ca să-l detronezi. Fi open-mind. Gândeşte înainte să acţionezi.
  Generaţia facebook și kendama nu vor înţelege niciodată cum e cu popularitatea adevărată. Dacă doar pentru "a da bine" sau a fi cunoscut pe stradă creezi mijloace să devii popular, popularitatea ta e de fapt penibilitate.

Comments

Popular posts from this blog

Ai rămas

Renunță la cei ce au renunțat la tine

Singuri, dar împreună