Falsitate

  Atunci când oamenii îşi doresc ceva sau luptă pentru o cauză apelează la tot felul de mijloace ca să obţină ceea ce îşi doresc. La fel ca şi avocaţii, luptă pentru angajatorul lor, pentru a-l scoate cu mâinile curate. 
  Oamenii sunt falşi şi vicleni, îşi pot pune zeci de măşti, sute chiar, dacă este nevoie. Se vor folosi de orice detaliu, cât de mic ar fi ca să te distrugă.
  Falsitatea a fost mereu în jurul tău, de la prietena care-ţi fura jucăriile până la profesorul care ţi-a dat câteva puncte în plus deşi nu le meritai. 
  Trebuie să ai grijă în cine ai încredere şi mai ales cui îţi încredinţezi viaţa şi demnitatea.
  Analizează bine omul de lângă tine şi supune-l la multe teste înainte să ai încredere în el.  
  Observă-i slăbiciunile, defectele, gesturile, ticurile, de obicei, atunci când oamenii mint sau îi deranjează ceva, limbajul corpului vorbeşte. 
  Dovedeşte-i că eşti mult mai bun de atât şi nu poţi fi dus de nas aşa cum îşi doreşte el.  Aminteşte-i chestii care îl macină, iar dacă nu ştii ceva despre el atunci el nu are deplină încredere în tine, din moment ce nu ţi-a spus. Atunci când oamenilor li se aminteşte ceva ce îi deranjează sau ceva ce au pe conştiinţă se enervează. Iar când oamenii se enervează e la fel ca şi când s-ar îmbăta, încep să spună adevărul şi uite aşa îi va cădea masca. 
  De obicei, oamenii nu sunt buni, foarte buni, au şi momente proaste, nu-ţi zâmbesc mereu şi nu îţi spun vorbe frumoase tot timpul, pe principiul ''Tu de-mi ce zâmbeşti, ce vrei să-mi iei?'' nu avea încredere în ei, oamenii care linguşesc au motive şi scopuri ascunse. 
  Oamenii falşi pretind că sunt ceea ce nu sunt şi mai ales, nu-ţi sunt. Oamenii falşi sunt fix ca lipiciul din cutiile pentru unghii false, nu durează, iar uneori tubul e gol. Oamenii falşi mint şi promit multe, jură strâmb şi te înjură în gând deşi în faţă te îneacă în linguşiri şi vorbe dulci. Iar după ce au obţinut ceea ce au vrut şi cum au vreu tu vei rămâne doar un personaj fără rol. Ai pierdut. 
  Nu ai nevoie de asemenea oameni în viaţa ta, mai bine singură decât cu atâtea hiene ce în faţă-ţi vor binele şi pe la spate te înjunghie cu pumnalul ascuns. 

Comments

Popular posts from this blog

Singuri, dar împreună

Ai rămas

Renunță la cei ce au renunțat la tine