Igienă, multă igienă!

    Azi abordăm un subiect despre care se discută rar însă este observat foarte des.
    Vreau să spun că de fiecare dată când te uiţi la o persoană te uiţi la aspect, la haine, la pielea ce nu este acoperită de haine.
    Spre exemplu, mie ca femeie îmi plac bărbaţii îngrijiţi şi asta constă în ţinuta aranjată şi aspectul îngrijit al tenului şi al mâinilor (iar dacă ai 15-17 ani nu-ţi lăsa barbă, nu eşti bărbat, foloseşte un aparat de ras!) .
    Ţinuta nu constă neapărat într-una formală, poate fi şi una casual, nu e necesar să fii îmbrăcat formal şi să mergi la sală.    Nu contează cum te îmbraci, haina nu te defineşte pe tine, ca om, personalitatea ta nici atât, e doar un material care te atrage şi care ţi se potriveşte pe corp, contează doar ca ţinuta pe care o adopţi să fie una curată, îngrijită, nu cu miros infernal de ţigări sau parfum în exces, nu dai dovadă de bărbat dur, doar 
copilaş de cartier.
    Și ziceam de barbă la 15-17 ani, aici vreau să mă adresez strict celor care au barbă, mustaţă sau ceva păr acolo. Purtând o "barbă" (nu se poate numi aşa) neîngrijită şi lipsă prin unele locuri, e penibil de urât. Nu dai dovadă de bărbat, ci doar de un copil care nu se îngrijeşte de el însăşi, dacă ştii că nu îţi poţi îngriji barba nu ţi-o lăsa, foloseşte un aparat de ras, cremă de ras şi puţin acool şi gata, ai scăpat, ai revenit la normal.  
    Cu mustaţa la fel, dă-o jos, e urât s-o ţii acolo dacă nu ştii cum s-o îngrijeşti şi cum s-o faci să arate bine. Iar dacă ai 15-17 ani, dragul meu, tu nu eşti bărbat.
    Pensează-te dacă e nevoie, nu e nicio ruşine, nu eşti gay dacă te pensezi ca un bărbat, ca să nu fi monosprânceană, e mai de râs să fii monosprânceană decât dacă te pensezi şi te numesc prietenii "gay". Şi nu uita, doar dacă este nevoie!
Dacă eşti plin de păr peste tot nu eşti un mascul dur, eşti doar un om neîngrijit care este refuzat de femei.
   Crede-mă, un băiat/bărbat îngrijit e mult mai atractiv şi mai uşor de agreeat decât unul neîngrijit încercând să pară "de cartier" şi să agaţe cât mai multe fete(dar acesta este un alt subiect).

    De la fete/femei am pretenţii mult mai mari, pentru că a fi femeie înseamnă a fi curată, impecabilă, aranjată. Nu-mi pasă cum arăţi dimineaţa când te trezeşti, eşti frumoasă oricum.
    Aici fac o paranteză, pentru că fiecare femeie are momentul acela de "sunt grasă, urâtă", draga mea, eşti tu şi atât timp cât îţi afişezi zâmbetul şi ai lângă tine persoana care te iubeşte şi te acceptă aşa cum eşti ar trebui să ştii că eşti frumoasă aşa cum eşti.    
    Ţinuta la femei fie că e bine gândită, fie că e la întâmplare, cu ce ai găsit pe acolo prin şifonier, contează să fie curată.
Parfumul să nu lipsească, nu în exces, atât cât să laşi o urmă acolo pe unde treci.
    Şi foloseşte şi tu un aparat de ras  sau ceară pentru mustaţă, crede-mă, nici ţie nu-ţi stă bine cu ea!
    Foloseşte ceară pentru epilat, mai ales dacă e vara şi porţi rochiţe, pantaloni scurţi..
    Nu folosi mult machiaj, fond de ten şi alte produse (glet), rămâi totuşi cât de cât naturală, îţi stă mai bine cu câteva coşuri decât să ai culoarea feţei diferită de cea a gâtului. Sfatul meu, când îţi iei produse de bază pentru make-up ia-ţi strict pentru nuanţa tenului tău.
    De unghii ce să mai zic, curăţă-ţi-le, eventual dacă le dai cu ojă adună surplusul de pe cuticule (pielea de lângă unghie), iar dacă optezi doar pentru un lac incolor curăţă-ţi excesiv partea interioară a unghiei.

   Şi pentru ambele sexe, nu uitaţi de săpun şi apă!

Comments

Popular posts from this blog

Singuri, dar împreună

Ai rămas

Renunță la cei ce au renunțat la tine