Toţi oamenii au nevoie de afecţiune!

   Orice om are nevoie de afecţiune, iar cei care pretind că n-au nevoie, fix ei au nevoie de cea mai multă . Afecţiunea e necesară mai ceva ca aerul în viaţa cuiva . 
Deşii majoritatea oamenilor pretind că nu au nevoie de afecţiune şi se mint până şi pe ei însăşi că sunt reci şi distanţi, prezintă că cel puţin o perioadă din viaţa lor a fost lipsită de afecţiune .  În aceste relatii ne învârtim între a cere – a da – a primi – a refuza . În funcţie de aceste demersuri şi cum ştim să le facem, suntem în echilibru cu noi şi cu ceilalţi sau dimpotrivă, îi rănim, sau suntem răniţi .
Tranzacţionăm afecţiunea prin diferite mesaje pozitive ( vorbe bune, ataşamente, cadouri etc.) sau negative ( comparaţii între ceilalţi oameni, jigniri etc.) . 
Ne naştem cu nevoia de afecţiune şi o cerem de mici copii, suntem dependenţi de afecţiune : o 
îmbrăţişare, atenţie, o vorbă bună, o apreciere . Dacă nu primim această afecţiune, nu putem câştiga echilibrul dezvoltării şi existenţei noastre . Când trecem prin momente dificile (cum ar fi depresia, boala, schimbări de viaţă ) avem nevoie de mai multă . Unii dintre noi au mai mare nevoie de gesturi specifice afectivităţii, altora le sunt suficiente doar cuvinte de încurajare şi apreciere . 
Atenţia e una dintre cele mai puternice modalităţi prin care îţi poţi arăta afecţiunea.
Afecţiunea reciprocă nu este foarte des întâlnită pentru că unii oameni se rezumă doar la a primi, nu la a şi da înapoi . De obicei, femeile sunt cele care se implică mai mult într-o relaţie ( de orice tip ) pe când bărbaţii cred că îşi pot arată afecţiunea mai uşor prin cadouri sau facerea unor servicii în schimbul afecţiunii primite . 
Unele persoane refuză să-şi arate afecţiunea din frica unui răspuns negativ din partea celelalte persoane .
Afecţiunea sau cum o mai numim noi '' iubire '' poate fi nocivă, poate duce la depresie dar poate duce şi la fericire supremă, contează doar să ştii să-ţi alegi persoana cu care s-o împarţi, persoana care nu se rezumă doar la a primi ci se rezumă şi la a da. 

De multe ori un comportament agresiv şi rece din partea unui bărbat are în spatele său o nevoie nedeclarată de afecţiune ! 

Lipsa de afecţiune din copilărie poate duce în maturitate la pierderea încrederii şi a respectului de sine, la pesimism, intoleranţă, diferite frustrări, stres şi chiar lipsa de autocontrol . 

Comments

Popular posts from this blog

Singuri, dar împreună

Ai rămas

Renunță la cei ce au renunțat la tine